mengurut utk kandungan usia 7 bulan lebih

hi moms .. mau bertanya .. sy skang mngandung baby berusia 7bulan lebih .. (ank kedua slpas sy miscarriage kandungan usia 6 mggu pd 2020) .. mau btanya .. perlu ke kita mengurut dgn tukang urut/bidan kampung pd usia kandungan skang utk memudahkan proses bsalin? tq

1 Balas

Setahu saya, kalau pregnant takboleh mengurut di bahagian perut. Sangat sangat tidak di benarkan. Hanya boleh di kaki, pinggang, belakang.