rasa sengal

hi moms .. mau bertanya .. sy skang 35w first pregnancy .. normal ka kalau ada rasa sengal-sengal bwh ari-ari dan juga lipatan di celah ari-ari? rasa sengal & sakit semakin terasa kalau sy dduk kmudian sy bgkit drp kerusi. tq moms

2 Balas

Normal sis. Saya dari 33w sampai sekarang dah 36w rasa macamtu. Dr kata sebab kepala baby dah kat bawah. Dia macam menekan nak masuk laluan. Memang sakit. Lagi2 kalau duduk kat lantai pastu nak bangun, nak pusing2 masa baring. Even tengah tido kalau nak pusing kiri / kanan pun boleh terjaga sebab rasa sakit. Redha aje laa mampu 🥹

Normal,sbb baby dah semakin membesar dan menekan bhgian bawah kita