Baby 5 bulan tidur menyarap

Hi moms, malam tadi saya terbangun dalam pukul 4 pagi.. anak saya umur 5 bulan tidur menyarap. Terus saya terlentangkan balik.. tak apa ke baby tidur mcm tu risau pulak saya.. mcm mana nak elakkan dia tidur menyarap ya?

2 Balas

bby sy start tidur meniarap 5 bulan lbh, tapi mmg kena pantau betul2 supaya tak tertutup kwsn muka. awk blh cuba letak bantal yg tinggi kt kiri kanan dia dulu..tgk dia blh pusing x. ibu mmg xtido lena awl2 ni. bby sy tidur lasak. letak la apa pun tetap dia pusing. now dh 1y1m mmg tu fav position. Sy ubah position tp dia pi pusing balik.

10mo ago

boleh. tp ibu pantau juga ya kot bby boleh pusing.

anak sy pon sjk da pndai meniarap ni.. sy sendal je bantal kiri kanan