jadual tidur baby

Moms, baby saya almost 6 bulan. Sejak lahir, baby akan mandi between jam 5-6pm, akan nangis minta susu lepas mandi dan akan tidur sebelum jam 7pm. Mak cik saya cakap baby tak elok tido time magrib, tapi saya tak sampai hati tgk baby nangis sampai jam 7.30pm baru diberi susu. saya buntu. All this while, saya ikut baby's cue. Adakah cara saya salah?

1 Balas

Routine sama dengan my baby. Actually tak salah pun baby tidur time maghrib. Orang risau mimpi buruk kot. Saya pun dulu ikut saja apa orang suruh tapi kesian pada baby, saya tidurkan juga. Pukul 7 dah susu 7:30 dah selamat. Ikut cue baby tu betul

4y ago

Tu lah, time susu & tido saya ikut cue baby je. Takde specific time. Kalau baby tak nak tido, saya biarkan sampai baby dah ready nak tido.