tidur guna bantal

hi mommy,sy nak tanya mommy semua mana lebih better ye ,bagi baby tidur guna bantal or tak perlu guna bantal? sy nak tahu pengalaman mommy2 semua .thank you !

13 Balas

Baby tak perlu guna bantal. Baby saya dari newborn hingga skrg 8 bulan x beralaskan bantal. Kecuali masa selsema, kedudukan kepala baby kena naikan sikit untuk dia selesa bernafas. Masa tu saja saya offer bantal. Hari lain tidak.

1y ago

Sapu kunyit hdop kat batang hidung dia, kalau mcm ade bunyik kahak masa bernafas boleh buat minyak bawang putih sapu kat belakang n dada dia.. insyAllah membantu

Masa bayi sy guna bantal y ada lubang tgh tu, bila bby dh besar skit n kepala dia pn dh keras... X guna dh bantal...ada ank2 sy, smpai besar tido x guna bantal, sbb biasa kot dr kecil, bantal tido tu dia buat peluk plak 😅

hii. bagi saya tak perlu. dulu mak2 saya bagi bantal sejak newborn, tapi sejak baby berapa bulan saya pun tak ingat, dia dah boleh mengiring, meniarap saya tak bagi bantal dah.

ank sy dri baby smpai nk 2 tahun xguna bantal kecuali slseme kne tggikan bhgian kepala baru guna bantal..bantal busuk dia skadar buat bau2 jee..😌xde bantal busuk gelisah nk tido.

masa newbron saya guna kan bantal yang ada bulat dekat tengah tu..dah masuk 4 bulan tidur dah lasak anak saya dah tak nak tidur guna bantal sampai sekrg 1tahun 2bulan...

Anak sy skrg dh 1y7m masih tidur tak berbantal. Nampak dia selesa je sbb jenis tido terpusing pusing, kerap terlentang, kejap mengiring, kejap meniarap

Pd sy.. Lebih baik biar baby tido tanpa bantal.. Supaya dia selesa nk pusing sna pusing sini.. Ank sy dri baby smpai la sekrg tdo tnpa bntal.. 🤗

Sy guna bantal yg tgh ye ada bulat tuu, klo x nk pki bantal rajin mengiringkan baby ke kanan or ke kiri time tido untuk elak flat head..

1y ago

Smp baby pnd meniarap dh x pki dh.. Anyway terpulang pd sis, xde yg betul, xde yg slh.. Lps 2tahun br sy cr bantal yg sesuai utk dia..

Anak sya ikut mood , kdg dia nk tdoq atas bantal, kdg dia tak nak dia ngis alihkn bntal ja la, tp Tengok dia bnyak Selesa tdoq Tanpa bantal.

Mula2 saya letak bantal. Lepas Tu tak pkai bantal and skrg ank da 1 tahun 7 bulan tak tidur pakai bantal