berat baby

Hi mommys.. Saya nak tanya, kalau berat baby 2.8kg last timbang last week and kandungan baru 35 weeks, kemungkinan czer or normal? Sekarang pun da start refer pada Pakar Hospital sebab diorang cakap baby semangat ? Saya takut and tak ready lagi kalau czer and also ni first baby.. Plus keadaan sekarang risau dengan PKP, husband tak boleh temankan wife time bersalin nanti.. Ya Allah, risau saya dibuatnya..

3 Balas

Klo 1st bby.. xde ape maslah .. doc pkse normal.. tp over due. Xde tnda.. mmg operate.. depend la.. tp bby besar dekat bahu ..doc akn mtk operate.. takut bersalin ..bahu bby patah.. tp klo just 4 kg. .. gamai je yg bersalin normal.. semue depend condition kte dan baby..

Blom lagy tu... Jaoh lagy... 3kg pon xsmpai lagi... Sebelum bersalin dia akan scan n ukur Agak2 berat dia... Kalau 4kg czer... 3.9 pun dia belum czer... Kalau senang bersalin...

Saya 36w pun dah 2.9.. takot jgak anak besar..xnak czer

4y ago

Oo yeke..saya xtaw sbb nurse xde ckap pun bt scan lagi skali..tapi shari sbelum due da kena admit..rasanya hospital mmang scan..harap2 la..😍