Baby besar 35 week 3.4kg

Hi mommy, nak tanya baby saya suspect berat terlebih. 35 week dah 3.4kg. Minggu depan 37 week ada appointment dgn pakar O&G. Takut baby time tu lagi besar. Biasanya doc suruh induce atau czer ya? First time mom here.

2 Balas

kebiasaannya doc akan czer sbb baby besar sgt, untuk beranak normal tu possibilities rendah, kena standby lah mental n fizikal, normal or czer induce or tidak tu semua part of journey , kita lalu lah dgn tenang yg boleh , janji ibu n anak selamat n sihat belaka,, semoga dipermudahkan urusan kita semua 🤲🏻

9mo ago

Tu la tengah ready fizikal and mental if doctor suruh czer. Thank you sis

samalah, sy masa 36 weeks hritu baby da 3.4kg .. 3/9 ni ckup 37weeks kena serah diri da. doc akn bawa bincang dlu nk induce dlu atau trus czer. doc akn bgtau risiko² dan suruh kita pilih. sy nk cuba induce dlu, bg sy sma ja nt klau xda bukaan kena czer juga. tp klau boleh sy nk usaha bersalin normal dlu.

9mo ago

sy dri sabah sis .. bersalin hosp gov d sini .. hee