pampers newborn.

hi mommys! nak tanya lah, utk newborn baby kan. pampers sesuai jenama apa ya? yang biasa mommys gunakan n selesa utk baby? sebab ni first baby ? so banyak nak kena tahu lagi heee

38 Balas

terpulang jenama apa.stndard org pakai drypers,huggies.2jenama ni biasanya banyak di pasaraya sbb kualiti dia tp harga ada mahal jugak bergantung pada kedai dan pasaraya.anak saya guna drypers ok.cuba dulu beli pek kecik klu baby xde gatal2 merah boleh terus guna.klu saya recommend drypers sbb senang cari jenama ni.tp x semua pasaraya ada jual newborn.kene beli di pasaraya besar mmg adalah.klu kedai2 kecik biasa kadang ada kadang xjual newborn.

Hi faten, bab pampers kena try & error. Tak semestinya murah tak sesuai dengan baby, ikut pengalaman, NB i pakai pet2 sebab kerap tukar pampers kan (jadi jimat duit & Alhamdulillah sesuai dengan kulit - no rashes & tembus) dah 3 bulan keatas i tukar yg lebih pricey & dalam banyak2 offspring, drypers yg sesuai. Cousin ada suggestkan mamypoko, sesuai dengan anaknya sampai besar, tapi anak i tak boleh, akhirnya tembus ditengah jalan 😂

saya untuk anak yg baru lahir X guna sgt yg berjenama ni..Salah 1 sbb harga nya agak mahal.anak2 saya pulak akan kena kuning.so,dia kerap berak tuk buang kuning Tu,bagi saya membazir pulak pakai yg mahal2 ni,saya guna jenama fitti Saiz S je,mmg lebih kecik jika dibandingkan dgn Saiz newborn yg berjenama Tu,harga Pon sgt jauh berbeza.namun bergantung juga dgn kulit baby.ank2 saya ok je.

huggies best. sy try sample huggies. nyesal x beli huggies. haha. ms baby bru lahir, Sy dah beli drypers siap2. so, bila sy compare antra huggies dgn drypers resultnya huggies lg better. huggies nampak nipis ja tp boleh tahan. poo baby x tembus pun. tp drypers, boleh nmpak pd pampers kalau baby berak cair.

5y ago

😆😆 best nya.. jarang tak tersasar bajet.. lg2 brg baby. hahahaha

sy pon anak first... newborn ni akan kerap kencing berak... jd sis kena pertimbangkan pampes yg selesa utk dia... better pakai yg kapas dlu...takut bby kulit xleh terima... beli pek kecik je dlu senang. nti dh sbln dua leh try n error jenama pampes lain... anak sy serasi semua jenama pampes...hehe

So far sy try mammy poko ok la lembut je +kalau berak xkluar bhgian tepi tu...petpet pulak keras merah bontot ank sy depend pd kulit bayi jugak sbnrnya...n now sy pakai applecrumby mmg lembut sgt+bsr dr size NB brand lain+xbocor klau berak&kencing

sy pakai mamy poko..so far ok..baby selesa..xkeras..tp mahal sikit la..penah pakai pet2..keras..kesian baby..drypers pun dh pakai..tp mamy poko paling ok..huggies belum try..mgkin next time..

Untuk newborn saya guna Diapex.. Sebab new born ada line (menyala (tanda) bila baby kencing or berak) senang nak check n tukar..

mula2 guna drypers then tukar petpet sbb bontot dia naik merah2...krim lampin pon kena beli jugk..kulit anak memng sensitif

kena try error yunk mcm anak sy sesuai drypers dr nb smpai 2y pakai drypers je kalau yg lain mmg xserasi