Sakit contraction .

Mommys ii. Boleh explain sakit contractions mcm mna. And sakit bahagian mna ??

2 Balas

rasa mcm senggugut yg sgt kuat. dan semakin kuat rasa dia. nak beza real contractions dgn tak. real akan semakin sakit, semakin lama masa mengeras tu dan semakin dekat masa antara contraction. contoh mula² 15minit sekali. lama² smpai jadi setiap 10 minit, setiap 5 minit

false contraction: perut mengeras , senggugut yg tak kerap. contraction : perut mengeras, senggugut diikuti dgn sakit non bearable pd bhgian abdomen dan belakang bdn. usually akn lebih kerap jika air ketuban dh pecah.

1y ago

38mnggu dh.