Direct BF atau botol

Hi mommy.nk tnya mcm mna nk ajar balek bayi 3 minggu untuk direct feed sbb awal2 lg mak mertua dh sroh bg minum pkai botol supaya sng nk ngasuh.skrg baby xnk langsung direct feed unless kne pump bg dlm botol.as a mother saya rasa down n sedih sngt bila ank tolak xnk ngn kita or emosi saya je tak stabil dlm pantang sbb mudah terasa. Kdg terasa smpai nangis srg2 sbb tiap kali nk bg susu msti kne pump langusnng ank xnk ngn puting ibu die

6 Balas

Baby bawah sebulan kalau dah start bagi botol high possibility utk nipple confuse. Teruskan offer df. Cari oral stimulation utk buat baby df