Pantang bersalin

Hi mommy..nk tanya dh lpas pntang 44 hari..skrangvhari ke 48 bolehbke makan ketupat..?ktpat kosong ke..ketupat pulut itam ke..😁

7 Balas

pulut.. ais.. laksa.. yg selalu org tua pesan bnda ni kena pantang lama ckit.. so sabarlah 😁 suami sy yg sihat xde penyakit apa mkn pulut 1st raya ritu pun sakit urat sampai nk demam 2 hari apatah lg kita yg baru lps melahirkan anak ni😊

atas org juga sis.. ada yg dh makan.. dan baik² saja.. ada yg makan.. tp xssuai,, bdn jd berangin.. kdg² xleh nk ikot apa org sarankan juga.. 😊

Tak pasti lah sebab sebenarnya pantang makan minum ni tengok orang juga. Macam saya memang takboleh nak makan pulut langsung. Angin terox

org tua2 ckp x boley mkn.angin..naty smpi x boley bgn..sy pn da 4 bln bersalin pn x berani mkn lg..tp ikut pada badan masing2 la...

Pulut tu elak dlu kot. Sy yg tgh sarat mkn ketupat pulut masa 1st raya, hbis berangin 1 bdn. Mmg x sentuh dh 😅

Elak dulu sis kalau boleh , kalau sakit perghhh nala nak tahan sakit dia 😅

Klau boleh jgn mkn puan ..angin ..