Cucuk anak 2 bulan n seterusnya

Hi mommy...nak tanya la Ade ke yg x cucuk anak dia?? Sebab Sye 27/8 ni da nak kena bwk g cucuk anak... masalahnya ramai ckp x payah sbb banyak konflikasi...Jdi Sye nk tanya mommy yg x cucuk tu ...kalau x cucuk then nak tahu berat n tinggi anak tu mcm mane?? Ke beli penimbang?? Timbang kat rumah atau mcm mane?? Tlg bagi pencerahan

4 Balas

tgk kt tiktok byk la ni. sy anak 2 dah sis. dr anak 1st ambik vaksin elok je. anak klau dh nk sakit anytime boleh sakit bkn sbb vaksin je. kebersihan, keturunan, genetik sume main peranan. ye dh tahu xnk gi cucuk timbang lah sendiri di rumah. carilah penimbang sume kt shopee n timbang. n klau dah tahu xnk vaksin, bersalin lah jgk di rumah xyah gi hospital. xde beza pun ubat dgn vaksin yg kita ambik. nama panggilan je lain2.

2mo ago

Engko ni sis , dia tu bertanya je. Engko nak emotional sangat kenapa. Dia tanya elok2 , kita nasihat jawab la elok2. Kalo engko rasa ko tkleh jawab elok2 tu diam je. Takde siapa suruh engko reply ke hape. Tak membantu. Halah menyemak komen buat nyakit kan hati orang. Amboiii engkoo ya. Kesian member tu da lah first mom. Mesti baru habis pantang. Engko nak reply buat dia emosi lak….

hm maaf ya awk.. yg ramai advise tu dia keje dktr ke? ke byk tgk social media ni. jgnlah pukul rata smua vaksin tu tak bagus...belum cucuk dh tau tak bagus...ada telepati ke? sila banyakkan baca paper research dari dktr2 yg pakar dlm bidang yg berkaitan. masa bsalin pun awk masuk ubt kan..tu vaksin juga.

2mo ago

lepas cocok memang akan bengkak,cuma jangan lah diusik letak ubat itu ini,biakan aja

teruskan je check up macam biasa kat KK. cuma bila appointment jumpa doktor untuk vaksin nanti, cakap je tak nak. nanti doktor nasihat2 sikit, suruh jumpa doktor pakar untuk nasihat lagi, pastu kalau tak nak juga, dia bagi borang AOR kena sign.

checkup macam biasa cuma segala vaksin je tak cocok