Bayi 7 bulan masih tolak makanan

Hi mommy..anak saya dah 7 bulan tapi masih tak nak makan bubur..saya dah cuba tambah sayuran untuk perasa tambahan tapi dia tetap tak nak makan..keluarga mertua bagi makan nestum nak plak dia telan..tlg bantu saya sbb saya sgt2 nak elak bg anak mkn nestum..#seriusnanya #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

kalau dia nak dlm 2-3 suap pun dah ok utk permulaan. kena sentiasa offer. atau puan boleh cuba teknik BLW, bg baby explore makanan. boleh folo IG: zaynesplate & tgk dari situ mcm mana dia kenalkan real food kt anak dia tu semua. kalau puan boleh elak no sugar no salt, try la elak selagi boleh. harap membantu?

2y ago

terima kasih bantu..nnti sy try idea tu..mmg nak elak sgt garam gula dlm mknan dia..

dapat tak dalam beberapa suap atau langsung taknak?

2y ago

dpt 2 3 suap..lepas tu dia sembur..