baby makan seawal brpa bulan?

Hi mommy2,nak tnya baby boleh mkn seawal brpa bulan?means bukan 6 bulan.klu start bg mkn 3 bulan boleh x?

24 Balas

NO sis. Usus bayi belum matang spenuhnya. Blm boleh cerna sebaiknya. Please baca sikit ilmu mgenai tumbesaran bayi.

Npe yer nk bg bby mkn seawal 3 bln tu?..doctor suggest ke cmane..kalo xde ape mslh better tgu smpai 6 bln nt..

Tak boleh sis. Usus anak kecik lagi. Anak saya msuk 6 bulan 7 hari bru saya skit2 bg mkn. Tu pun takut2 lg

4 bln sya dh bgi dlu. Skrg ank membsar dgn baik jga. Bsar dri sya...😅😅

6 bulan ke atas je sis. Perut baby belum matang lg utk proses makanan.

6 bulan je .xboleh bagi awal kesian usus anak tu nti

6 bulan la . masa preggy , nurse tak bgtau ke?

3bln... kecil lg baby tu... 6bln dah boleh bg mkn

6 bulan. Jgn bg mkn awal² bahaya utk usus baby.

X boleh..mmg kna strt 6 bln bru bleh mkn