38week blum ada tanda2 bersalin

hi mommy2.. siapa sni yg da 38w tp belum ada tanda2 bersalin lg.. sblum ne ank first bersalin kna vacuum sbb bby da lemah jntung dlm prut,sy brsalin msa ne 37w.. skg ank kdua blum ada tnda2 lg.. btul ke klau bekas vacuum ne ada risiko untk brsalin ank kdua? tkut pla sy kna refer untk emergency caeser.. mnta pndapat mommy2?

2 Balas

Mcm sy anak first vacum sbb dah xde tenaga nak teran, overdue&induce.. Anak kedua overdue tp xsempat induce.. Masuk LR nurse ckp cube bersalin tanpa ape2 bantuan(vacum).. Alhamdulillah dpt bersalin tanpa vacum.. Positif ye sis 😉

Tak check ngn doctor ke? Baik check, sblm kena emergency czer

5y ago

da jmpa dktor.. tp dktor xde kate ape2