terlampau overthinking

hi mommy2 semua. saya due nov. masa week 11-14, saya terlepas nt scan so tak sempat check syndrome baby. lepastu fyp tt banyak betul psl nt scan and syndrome2 baby and lately ni tersangat2 overthinking about syndrome2 ni. dah selalu tukar mindset siap tukar wallpaper letak muka wara lagi, sometimes still terngiang & overthinking. how ya mommy? keturunan dua2 side tak pernah ada syndrome. seek for my mental health😔😔😔

2 Balas

saya pun terlepas buat nt scan.. ada jugak overthink, then saya pergi buat detail scan masa 23w, sonographer ada check jarak mata semua tu dia kata dalam range yg okay so rasa kurang la sikit overthink.. kadang kalau rasa anxious sangat pasal baby ni saya cepat2 istighfar, semoga Allah berikan anak yg sihat kepada kita.. hopefully sis pun jangan terlalu overthink ya.. fikir yg positif insyaAllah baby pun sihat dan tak stress

Be positive sis & kawal diri tu tau jgn overthink selalu. Istighfar. Saya pun tak buat & serahkan semua pada Allah. Enjoy the journey. Alhamdulillah anak saya okay je. Tp ada juga pernah baca experience someone sebab dia selalu overthink pasal ni then her worse nightmare became true tak silap caption dia. Anak dia down syndrome even both side tak pernah ada gene tu. Ketahuilah stress boleh affect janin kita.