Adakah kembar

Hi mommy2 semua... Baru ni scan 22 week.. tiba2 doc kkia bg thu nmpk 2 kntung pulak.. mula2 doc pon trkejut jugak,adkah kembar tp tu la x jelas sgt la.. ada kemungkinan utk kembar ke??

5 Balas

kk tak refer ke hospital ke...saya 17 minggu tu doc kk detect kembar..trus dy buat surat hantar hospital..katanya kalau 20 minggu kene inform doc dah...saya kene tahan wad lagi.. sbb doc hospital akan detail scan dan akan check up scan 2 minggu skali tapi kita geng twins pregnancy lah nie☺️

1y ago

yee...jelas...ni skrng dah 21 weeks tapi sy mmg dah start check up 20 weeks dan 2 minggu lagi check up lagi.. twins jenis apa yee ? mcda ?

saya detect 2 kantung masa usia belas2 minggu, baruni scan dgn pakar rupanya bby detected ada cystic hyroma hm

1y ago

semoga dipermudahkan urusan sis...

saya scan 8 weeks dah keluar 2 kantung. skrg dah 22 weeks dah nmpk bby 2 org.

3h ago

betul. saya 8w dh nampak 2 kantung n terus bukak buku pink. check up 2 minggu sekali. KK pantau rapi. sekarang 22 week Alhamdulillah dua2 dh nampak jantina

Boleh jadi kembar, boleh jadi cyst. Apa apa ikut saranan doktor ya.

dah 22mgg, bukan lagi tgk kantung...tgk ada 2kepala ke x.