Apakah amalan ibu2 semasa mengandung

Hi mommy2 ?.. saya nak tanya pengalaman2 mommy2.. apa amalan2 mommy lakukan semasa di dalam tempoh mengandung selain banyak membaca doa doa dan al quran..sebagai contoh ada orang kata nak anak pandai, semasa tempoh mengandung, ibu2 kene rajin jawab soalan matematik.. saya pun tidak pasti hahaha.. tapi saya mohon jikalau ada mommy2 ada tips atau amalan yang perlu saya lakukan semasa di dalam tempoh mengandung ini, sila share ?

1 Balas

Time preggy ni memang kita boleh buat ujikaji utk baby kita. Lecturer sy memang buat dkt anak2 dia time wife dia pregnant. Dia nak tengok betul tak menjadi. Salah satu mcm puan cakap tu la buat soalan matematik. Sy main sudoku je la setakat ni. Lain2 baca surah2 dan doa2. Banyakkan jugak borak2 dgn baby.