Ceaser

Hi mommy² . Ni sya nak tnya mommy² yg ceaser kat sini . lepas ualls bsalin ade kebas xtgn ? sya dh 5bulan dh bby kebas lagi jari tangan sampai nak pgg bby pun xleh . kebas die lain mcm . ibu jari kanan smpai xleh nak menegak melentik dah . ada apa² petua ke ? :(

1 Balas

sy msa mgandung pn sama dr bulan ptama kndungan smpai lps bersalin tangan kebas cmtu la tp slps dua mnggu bsalin da ok balik da. buat streching slalu n sapu minyak pnas xpn rendam tgan dlm ai suam slalu. smua tu d sebabkn arteri drah tsumbat coz smkin kndungan mbesar salur drah jd sempit. tp kalau still x jln lg bgus jmpa doc.

5y ago

try dlu ye. usaha. melainkn x jln juga bole la g jmpa doc. sy ada tnya2 ibu2 senior mslah tgan kbas tu ada yg g hosptl n kne buat pmbedahan kcil kt pgelangan tangan untuk putuskn urat yg brmasalah pyebab kebas tu. itu pun coz tgan dia kebas teruk spjg msa n blaku pn da lama. ikhtiar dlu mcm yg sy ckp tu. urut2 jari tu gan minyak pnas.