Jari kebas..

Assalammualaikum mommy semua.. Sy dh masuk 19w, sebelum ni 3jari tengah sebelah kiri sy terasa kebas, bru2 ni tambah lg ibu jari plak.. Kebas yg sakit dihujung2 jari dan tak ilang, jari belah kanan kebas tp mudah ilang.. mommy ade tak pengalaman mcm sy, apa yg ptt sy lakukan#seriusnanya #firstmom

2 Balas

saya tgh mengalaminya..memang sakit 🥲 carpal tunnel syndrome..saya ada gugel pasal ni..ada cara n eksesais untuk kurangkan kesakitan..sis boleh try gugel

1y ago

Ye.. Senaman jari xpon beli bola khas utk senaman jari.

Elakkan pegang sesuatu dlm tempoh yg kana macam keyboard / telefon. Cuba search carpel tunnel untuk info. Minum susu 2 ke 3 gelas sehari

1y ago

Insyaallah sis.. Doc pom xblh bg ubat jd kena bt senaman jela..