sakit belakang

Mommy2 nak tanye boleh ke time pregnant kite mengurut??? sbb saya kerap sakit belakang..sakit sngat? ade tak mommy2 kat sini yg same mcm saya... Skrg dh #22week

11 Balas

saya husband mengurut tiap2 hari. alhamdulillah takda apa. cumanya jangan kuat sgt tekat bahagian urat2 penting. saya dah 36 minggu baru berani urut kat luar. tu pun dengan orang yang memang pandai urut orang mengandung. boleh ja in shaa Allah. cumanya jangan kuat sangat.

Kene cari mak bidan yg pandai urut mengandung, sy mse 5bln prgnant sy demam teruk. Sakit blkg n sakit bawh perut, alhamdulillah tukng urut pndai urut, bdn rse ringan. Mtk hubby urut die takut trsalah urut😁

Sye mmg slalu mgurut. Hujung hujung megandung tu mmg sye mgurut je sbb sakit urat sume. Sye mgurut kampung la yg tahu urut badan kite. Ni yg 2nd pregnant pon nk start mgurut bile dh masuk 3rd trimester

Boleh.. husband sy pn tlg urut blkg sy.. mmg lega.. tk perlu hari2 pon.. skali dia urut tu bleh tahan seminggu dua 😁 bila stat lenguh blkg balik, bru sy suruh dia urut lg.. letak minyak hijau 👍

Bt senaman ibu mengandung sis,Hari ni p check kk...IBU pregnant diajar cara2 bsenam..biasalah kita ibu pregnant ni otot2 kita dh tegang.. tambahan plak klu tgh sarat

Slm... Sy skrg dh 23w 2day.... Mmg bila mnypu sikit sakit blkng.... Sma.. Sy sapu mnyk pns area blkng je dn urut jgn prut..

Boleh, urutan yang ringan dan selesa. Jangan lupa juga lakukan selalu regangan tubuh. Keep healthy mom😍

Tuam dgn kain hangat pastu buh blakang yg sakit tu... insyaallah rs sakit tu bekurang

Bleh cuma kna cri yg btul2 pndai & jgn urut perut...klu was2 letak mnyk angin je..

Ada spa yang ada urut khas untuk ibu mengandung. Mungkin boleh cuba search 🤗