Keputihan waktu pagi

Hi mommy2, nak tanya normal ke kalau dah 34 weeks, akan selalu basah sbb keputihan? Kadang time bangun pagi akan pergi kencing, tp bila baring balik air tu keluar lg. Warna air dia jernih, xde bau. Kalau pakai pantyliner pun nnti nampak keputihan sikit dgn warna coklat kuning2 gituu. Td pergi KK, doktor check kata takde ap2, just masalah keputihan takut jangkitan kuman. Laluan baby pun x bukak lg. So, nnti kene pergi check up balik untuk hantar sampel ke makmal. Mommy2 semua tahu x mcm mana nak overcome masalah keputihan ni? Sbb sy x selesa sangat2. Helppp!!#bantusharing #pleasehelp #advicepls #ingintahu #1st_pregnancy

2 Balas

I have similar problem too, went to KK check and send to lab test. results came out I got GDS , type of bacteria infection. Dr explain to me that during labor time will inject antibiotics for me so that it won't pass to baby.

Banyakkan makan plain yogurt. Minum air masak banyak2. Kurangkan yg manis2.