Baby 5 bulan demam

Hi mommy2. Nak tanya baby 5 bulan dah boleh mkan ubat ke ? N dah bole bilas ngan air masak tak

2 Balas

kalau boleh turun kan suhu tanpa ubat lagi bagus..kerap mandikan baby n susu kan dia..kalau terpaksa bagi ubat juga,lepas bg ubat,bg dia susu..jgn bg air masak lagi..

1y ago

ok tq sis

5 bulan dah boleh makan ubat. Itu pun paracetamol yang doktor prescribed sahaja. Air masak masih tak boleh lagi. Bukan keperluan. Awak dah check suhu baby ke?

1y ago

Tak payah. Bagi ubat sahaja. Sambil tu awak perlu kerap lap badan, celah ketiak, celah paha, pelipat kaki dengan air biasa. Make sure jadual susu baby jaga. Jangan biar baby tak minum susu. Itu sumber makanan dan tenaga baby. Bila awak dah bagi ubat tu, kena on time dan ikut dos yang doktor bagi sampai baby dah kebah. Jangan sekejap bagi, sekejap tak bagi. Nanti tak berkesan.