Baby demam

Nak tanya. Kalau nak mandikan anak yang demam guna air lemon kena bilas dengan air bersih tak ?#firstmom #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Kalau anak sis masih tak kebah demam lepas 2 ke 3 hari, cuba mandikan dengan air kelapa muda yg kosong. Meaning tak dicampur ais atau gula. Lepas mandikan jangan bilas dgn air. biarkan je sampai kering. Saya cuba mandikan anak saya dgn air kelapa muda, Alhamdulillah dalam 2-3 jam macam tu surut panas dia. Dan malam tu demam dia terus kebah dengan izin Allah. Apepun ikhtiar ye sis.

9mo ago

Baik sis. Terima kasih

ank sy 9bulan baru je baik demam semalam, dua hari sy balut dia dgn kain basah, kat badan, leher dan kepala, terus baik demam, skrg tinggal batuk dan selesema je.. btw sy mandikan ank dri 2kali sehari kepada 3kali sehari waktu dia demam guna air paip

9mo ago

boleh awak. sebab mcm adik saya. anak dia demam panas tinggi sehingga boleh tarik sawan. doctor yg suggest buat macam tu. basahkan napkin dn balut badan baby. buat dgn kerap. kira bukan balut dan tinggal. doctor juga suggest mandi kerap

mandi kan baby dgn air paip biasa pon xpe awak. cuma awak mandikan baby kerap. kalau masih panas kerap jerlum baby. bg baby pakai pampers sahaja dn basahkn napkin bersih awak balut bdn baby utk turun kn suhu bdn baby

9mo ago

Okay awak. Terima kasih