Pengalaman

Mommy2 kat sini jom kongsi pengalaman bersalin.. Alhamdulillah saya dapat merasa dua2.. Anak first emergency czer.. Anak second dapat normal,sakit pon natural tanpa bantuan ubat.. ?

22 Balas

Anak first , bersalin normal . Sekarang anak dah 6 bulan . Sepanjang mengandung tak de alahan , tak de masalah . Betul betul sakit masa nak bersalin tu je start pukul 3 pagi 4 april tapi tu pun cuma rasa menekan je sampai asyik nak kencing je . Start pukul 10 pagi baru rasa sakit sikit . Pukul 11 malam dah start sakit kuat yang sampai nak duduk pun rasa tak boleh bila dtg sakit tu . Pukul 12 saya paksa dorang masukkan saya ke LR walaupun katil tak de , haha . Tak tahan dah , rasa nak patah pinggang . Lepas dah setuju tu dorang pecahkan air ketuban lepas tu tolak masuk LR . Alhamdulillah , masuk LR doc dtg terus check degupan jantung baby, check bukaan lagi , try teran and terus teran pukul 2.30 am baby keluar . Siap kena marah lagi dengan nurse sebab teran pendek pendek .

5y ago

Heroin . Dah bersalin pun budak nya tak banyak ragam . Terutamanya part tidur , tak meragam malam langsung . Alhamdulillah lah

No 1 girl-dah bukak jln penuh pun tp BBY xnak keluar,abis tenaga,jntung mom n bby pun dah drop sbb mmg Masa ngandung Ade mild MR..Last2 Dr decide operate.. No 2,boy-yg Ni paling senang nak kluar..Simptom hanya berak2 4kali trus g spital sbb tkut Pape jd..X sangka jln dah buka 4cm..Bersalin normal 4kali push tanpa bantuan..

5y ago

Alhamdulillah kedua2nya Sehat skrg

saya bru brsalin ank pertama. induce belon,bukaan hanya 2cm. kmudian induce insert ubat pertama pagi, xda bukaan. induce ubat kedua petang, pagi esoknya bukaan terus 4cm. duduk lbour room dekat 7jam baru bersalin baby boy . 2.54kg. prem 36mgu 5hri.

Saya kena serah diri sbb gdm on diet, induce smp tiga kali baru rasa sakit contraction. Tp jln bukak 2cm je, last² ceaser. Alhamdulillah baby dan ibu dua² selamat. Dah 12 hari dah, sekejap je rasa 😊

Anak 1st czer.overdue 5 hari.xde tanda2 langsung.dok masuk induce belon,bukaan still 2 cm.dok oecahkan ketuban baru la rsa contraction.tahan 18 jam.last2 czer

Saya 4x czer..dah ada 2 boy 2 girl..tanpa dirancang skrg hamil da 5bln, confirm czer ..jarak 8 thn due jan2020..Semoga dipermudahkanNya..Aamiin..

5y ago

Semoga dipermudahkan ye puan..

Anak first dgn second Alhamdulillah bersalin normal, anak yg ke 3 ni tk tau plk sbb ade GDM dah tu baby agak besar sikit tp doa nya mnta bersalin normal jgk

5y ago

Ye sis terima kasih

No1 sampai no4 normal.. No 2 sampai no 4 xkena jahit dan xda koyakan.. Harap no5 nie pn sama xda jahitan dan koyakan dan still bersalin normal

5y ago

👍👍

No 1 czer sbb drh tinggi No.2 request czer sbb nk final exam utk final year last sem.. No.3 sudah n pasti czer jgk..

5y ago

Takpe mana2 janji anak n ibu slmt.. InshaAllah

Ank ptama sa brsalin normal (induce). Yg kdua czer (GDM). Yg ktiga ni blm tau lg. Harap dpt brsalin normal..