Pengalaman before bersalin

Hi mommy2, due saya 11/10 semalam baby kurang gerak and saya pergi pac. Dr check bukaan. Lepas check bukaan ada bloody show. Then dr check ctg & scan baby kecik 2.6. Saya 37w 5d uri pun dah matang. Maybe kena induce. So saya kena admit.. harini dr pantau and Alhamdulillah malam tadi baby active and tadi 3pm baby cukup 10 tendangan. Kalau semua ok, saya boleh balik.. ada sesiapa pengalaman sama macam saya? Boleh share tak? Terima kasih 🤍 #firs1stimemom #pengalaman #share #pengalamanbersalin #induce #babykurangbergerak #babykecik

4 Balas

2.6 kg baby kcik ke? sye bsalin 37w 4d, berat baby 2.7kg.. xde plak Dr ckp pape..

3h ago

kecik bg dia tu, maybe sblm ni dah 2.6kg, scan 37w5d tu pun masih 2.6 lg. sy 39w3d scan 2.4 je induce sbb size sama 37w dulu, lahir 2.55kg