Menyusu badan berat naik atau turun ?

Mommy2 berat naik atau turun smsa mnyusu badan ? Ad pngalaman tak spnjang mnyusu bdn berat naik atau turun, mcm mana ya nk control /diey

1 Balas

Untuk saya berat turun mendadak semasa awal selepas bersalin. Lepas tu dah maintain aje. Naik turun pun sekilo gitu. Makan macam biasa. Lebihkan sayur dan buah. Air masak mmg banyak. Amalkan mcm masa mengandung, makan suku suku separuh. Lebihkan protein kalau perlu sbb mmg akan lapar bila menyusu