Anak tak nak bercakap

Hi mommy2.. anak sy 1y8m masih x pandai brckp.. hanya pandai "nak" "tak nak" shj.. sebut mama pun x nak, dia geleng2 kpala bila diajar.. eye contact pun kurang.. mcm mana ye nk kasi dia brckp.. risau sy

1 Balas

selalu bersembang dgn anak

2mo ago

slalu je ajak brborak since sy suri rumah, mmg 24jam brsama dgn anak sis 😂 even dia dh fhm hampir smua benda, cuma brckp je blm.. kdang tu dia bt bunyi mcm "urr" "eii" je.. refer jgk dgn org lbh pngalaman, mereka ckp mybe sbb tunggal, x de kwn.. or mybe patut ke sy hntr ke taska supaya dia brgaul 😅 tp kecik lg