ceacer

hi mommy2.. anak first sy ceacer .. ceacer sebab jalan lambat bukak.. skrg sy pragnent.. anak first baru 1 tahun 7bulan.. siapa ada pengalaman macam sy?? and anak kedua agak2 ceacer jugak atau dapat normal??

2 Balas

Biasa kalau anak kedua, bwh dr 2 tahun dorg tak galakkan normal sbb takot rahim pecah, sbb tu dorg prefer czer..ni pengalaman sy la..tp tak semestinya jugak sbb sbb sedara sy, tak smp 2 tahun, dia tawakal je sbb doktor dgn nurse marah dia teran sbb dh rasa rambut baby dh..dorg still nk czer gak..last2 sedara sy tak tahan dan tak kira la sbb ank dh rasa rambut dh nak kuar..akhirnya dgn skali teran, kuar 4.2kg cm tu la..tp elok je lg tak smp 2 tahun, normal lg..hahaha..

Nanti ada appointment dgn pakar .. Pakar akan bgtau samada boleh normal or tak .. Sbb dorg akan bukak balik record lama .. Nnt dorg akan explain la details 😊