Vaksin utk ibu mengandung

Mommy yg pregnant ada tak yg da vaksin? Saya dilema. Ok ke tak ye vaksin utk ibu mengandung. Dr saran kan apa ya?

14 Balas

Sedang kan yang sihat takde apa side effect lepas vaksin lebih ramai dari yang kena side effect. Ramai yg kata safe. Kalau betul2 concern, better personally gi jumpa pakar (pasal pregnant ni, obgyn), buat checkup betul2, and mintak pendapat pasal vaksin. I did that, unfortunately my condition isn’t promising utk dptkan vaksin, especially time pregnant ni. And I need to hold off until after giving birth. Plus I ada allergic dekat ubat2 mcm panadol and spotting yg tak tau sbb apa.