Dh 28 week, perasan ketiak makin hitam, adakah normal?.. mommy lain mcm mana?

Mommy yg lain alami benda yg sama ke?.. adakah normal ketiak makin hitam, mcm mana cara nk atasi?..

9 Balas

Normal sis, sy bukan ketiak je hitam, tepi breast, leher, celah kangkang, pakai toner daki, scrub, treatment putih semua tk jadi makin hari makin gelab 😵‍💫 bila pikir nk besalin maluuu🫣 tp terpaksa redho sbb tnya nurse pom dia ckp normal nanti lepas besalin dia hilang

2y ago

Sama jugakk.. malu ja rasa bila tengok

hormon orang mengandung memang gitu.. malu letak tepi,, doktor dah tengok macam2 bentuk n warna pun... janji baby keluar sihat walafiat... lepas beranak jadi normal balik.. lepas tu lah nak sental pun sental lah

ehh sama la 😅 saya biarkan saja nanti lepas beranak baru nak fikir bagaimana nak atasi... skg tak berani buat apa2 lg takut akan bg kesan pada baby dlm kandungan

same la sy. ketiak tepi dada dah mula hitam.. dulu sental2 putih blk.. skrg suami tolong sental kan. tp xboleh bersihkan sgt.. redha je la 🤣

msa prgnat ank pertama. pembawaan sy begini. baby lahir ikut hitam ketiak. 😂. lps baby umur 3 bln baru hilang.

bukan saja ketiak ni... celah kangkang pun sama ni... insecure jadinya... sebelumnya xda

Sama bukan ketiak je hitam,leher pun hitam jugak🫠 Harap lepas bersalin dia kembali asal huhu

2y ago

harap gitu lah, malu asenye depan suami, x confident haha..mndi pun lama nk sental..

sy pun mcm tu sis ketiak dngn tmpt kemaluan pun hitam😅 hrp lepas bersalin normal la balik

2y ago

bibir kemaluan pun hitam ni... malunyaaaa alahai

normal je. nnti lps beranak ilang. xyah pakai tah pape product putih. biar kan je.b

2y ago

haha tu la pkai mcm2 pun xmau hilang, hrp hilang lepas bersalin nti