Maternity pad

Hi mommy yg berpengalaman, boleh share tak korang pakai pad apa untuk darah nifas. Saya nak beli yg maternity pads pureen tu tapi takot x terpakai, ingt nak beli pad libress biasa je since dulu kalau period mmg pakai night pad yg besar 32cm. Sbb kita akan kerap tukar kan? Ke ada suggestion lain yg sesuai? Thankyou semua😊 saya bakal melahirkan baby 3/11 ni hehe nak prepare beg dah hehe #firstbaby #pleasehelp #firstmom

26 Balas

waktu 1st baby pakai libress overnight. habis naik ruam gatal2. padahal sebelum mengandung elok je pkai jenama tu.. huhu. pastu tukar pkai jenama kotex. Alhamdulillah elok

saya pakai ja libresse.. rezeki saya, darah nifas tak berlambak..dia keluar sikit2.. try dulu mana yg selesa, once darah over flow, baru try jenama lain yg lebih lebar

Kena prepare 2 jenis pad. 1 untuk bersalin normal, lg 1 untuk bersalin czer. Sbb kalau pad biasa tu kena pakai dgn spender agak susah kalau kena czer nak pakai spender

11mo ago

Czer takboleh pakai pant awk dan apa2 yg bergetah sbb perut baru lepas operate kan.. kalau czer boleh pakai pad maternity macam dekat hospital tu. Pad ikat tali

sy dulu pakai stayfree yg overnight 42cm. sekali pakai 2 pad. tak sakit pun kena dekat jahitan. tp sekarang sy tak nak pakai stayfree lg. produk is**hell.

Masa lepas bersalin terus pakai jenis sarung tu senang, darah pun banyak akan kuar nanti masa 1 day. 1-3 hari je pastu pastu maternity pad 👍🏻

sy bersalin 17/8 haritu , sy beli pad maternity & kotex jenis pampers dan pakai masa awal2 je . pastu sy pakai pad biasa je librese lg selesa 😅

Sy 1st baby, pakai pad overnight libress tu je. Tfikir jga nak beli yg mcm seluar tu, tapi takut tak terpakai pula😆

sy pkai je pad biase .. tpi guna size besar .. ikut mna brand yg selesa .. sbb kdg ada yg keras ada yg lembut ..

saya pakai pad pants tu hari 1 kat hospital je, pastu balik pakai pad biasa pakai time period je,libresse

1y ago

Bg saya oke je, takde ngilu2 pedih pun setakat syaa pakai la..

sy pakai night pads ja sis. saiz 32cm. darah nifas kluar sikit² sy pakai pad biasa.