scan 10weeks

hi mommy , tumpang tanya sapa ada pengalaman macam saya ya ? saya dah masuk 10weeks 3day , semalam ada scan dekat kk , waktu scan saya tengok muka dokter macam risau ja , saya tengok dekat screeen ultrasound tu memang tak jumpa baby saya , dokter lain pun ada yang cuba scan cari baby waktu tu , tapi tetap tak jumpa , then diorang call hosp dan bagi tarikh dua minggu lagi pergi hosp untuk scan , dan balik pada petang tu saya cuba pergi swasta , dokter swasta scan dekat perut memang tak nampak langsung baby dalam kantung cuma nampak macam something bayang ii saja , then cuba scan ikut bawah transvaginal scan , nampak baby tapi takdak heartbeat , dekat sejam dokter tu cuba cari heartbeat baby tapi memang takda , dan dokter cakap size baby 7weeks lebih macam tu , ada sapa sapa macam saya tak ? doakan saya ya ? #firstmom

5 Balas

kita alami benda yang sama sis.saya haritu 8weeks4days scan nampak kantung je.baby tak ada.saya pergi 3klinik swasta yang berlainan.result yang sama juga.nampak kantuk tak ada baby.24hbmay haritu saya mula spotting coklat.macam kita nak habis period.klinik swasta bagi surat pergi hospital kerajaan.jumpa 3 doktor yang berlainan scan.tetap result yang sama.cuma nampak kantung.last sekali saya diarah jumpa dr.sakit puan.scan perut.nampak kantung juga.scan dari bawah pun dr.cakap nampak kantung juga.and kantung macam agak kecik dr.sakit puan cakap.macam tak sama dengan scan saya yang pergi first scan tu hari.dr.sakit puan bagi tempoh 2minggu untuk scan lagi and tengok result macam mana.9hb june ni saya jumpa dr.sakit puan lagi.harap kandungan kita semua baik2 saja sis.saya pun first pregnant...😔

1y ago

hai puan. maaf la saya bertanya balik. sy tahu komen puan ni 8m lepas. tapi now saya mengalami situasi yg sama mcm puan. boleh tahu tak mcm mana keadaan puan lepas tu kalau puan tak keberatan 😊

hi mommy saya pun lebih kurang mcm tu 10weeks lebih scan nmpk kantung sjaa baby takde suruh dtng appt 2minggu lagi baru nmpk baby Dan heartbeat sekali . Jangan risau dulu Yaa doa bnyk2 sya dulu pun risau sbp selalu klu dah 10weeks confirm nmpk baby tpi lain ibu lain ragamnya hrap yg baik2 saja Yaa 🙆

1y ago

ya allah saya berdoa sangat kandungan saya pun miracle mcm puan 😭😭😭

macam saya la pergi kk sudah 8 weeks katanya tapi takda baby . takot keguguran dr kata & tengah tunggu appt dari hospital untuk scan . tapi bila scan swasta dr kata baru 6 weeks , takpasti mana satu yang betul 🙁

Mcm sy. Scan masa 10w masa buka buku pink, Dr cek xde heartbeat. saiz baby pn dlm 7w. So Dr suspek silent miscarriage. 2weeks after that supposedly appt utk scan semula. Tp xsempat 2weeks, baby dh gugur

mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat