Baby tak gerak

Hi mommy semua, selamat berpuasa. Saya pregnant 19w sebelum puasa ni pernah rasa baby gerak dgn tendang tpi dh 2 hri sya keja mlm dan berpuasa tpi tk rasa baby gerak sampai harini. Risau pulak. Mommy ada pengalaman mcm sya ke?

3 Balas

sama la 19w juga. sebenarnya baby bergerak je wpn kt tak rasa contoh masa scan tu kadang baby duk buat akrobatik pon kita tak rasa tp dlm scan tu nampak je baby duk gerak. better pergi scan sis kalau risau sgt..lagi2 kalau sis ada anemia, hb low, high risk pregnancy. Jemput tgk live insta bonda umirah taib dgn Dr sakinah juga

1y ago

nasib baik sya hb bp semua ok setakat ni. tq share nnt boleh tgok live tu

kalau risau berbuka je dan terus pergi scan. tapi kena faham juga bawah 28w mmg pergerakannya tak tetap sbb masih kecil. kdg boleh rasa kerap, kdg tak rasa lansung. papepun nak selamat scan je

1y ago

tu laa terfikir jugak nk pegi scan.

kalau rasa risau buka jeeee. jgn dgr ckp org kita tahu kemampuan badan kita sendiri macam mana.

1y ago

itu lah, badan kita sendiri kan sya cuba kalau tk larat sgt sya mmg berbuka ja.