tiada tanda bersalin

hi mommy semua. saya 38weeks dah. due 18/4 masih takde tanda nak bersalin. first pregnancy. doakan saya dapat bersalin secara normal sebelum due.

8 Balas

sya FirstMom due 21/4 tpi kna serah dri 20/4 klau xbrslin lgi sbb ada gdm on dc..smlm sya alami kontraksi kuat pi hosp check dh ada bukaan 2cm tpi doc sruh blik dlu..doc psn nnti klau jdi lgi mkin kuat mai blik check..doakn sya smoga brsalin normal tnpa ada koyak dn jhitan..Amin2 Ya Rabb🤲🤲

kerapkan bersama sis .. innshaa Allah, Allah mudahkan.. sy pun masa 38minggu,jenuh dah buat exercise..sampai sakit badan... last2 ikhtiar sy bersama suami.. Alhamdulillah esoknya,turun darah... pergi hospital bukaan dah 2cm... sis cuba ya...

1y ago

memang normal..tp kalau ada tanda turun darah atau air,terus gi hospital ya sis...

Saya 17/4 .. sama la .. masih xde tanda nk brsalin 🥹 .. saya takut kena induce.. 17/4 ni kena serah diri.. hmmm .. doakan saya juga dpt brsalin normal.. apa2 pun jadi , saya redho 🥹

1y ago

aminnnnn in sha Allah semoga urusan kita dipermudahkan. saya pun risau juga ni 🥺

saya 15/4 bukaan 1cm dari 37 minggu haritu hahaha. masih x da tanda nk beranak pon😅 last kena serah diri jumaat depan harap ada chance nk beranak tanpa induce sblm jumaat dpn

1y ago

masa 37 week kena food poisoning badan terlalu dehydrated and buat jadi contraction kuat sampai ada bukaan cuma lepas dah drip 4botol air badan dah hydrated and contraction kurang bukaan maintain je sbb air ketuban ke apa still intact so dr bg jela tggu sampai due

sama la saya . due 18 hb doktor da bagi tarikh 17 hb kena masuk wad . kena induce 🥺 masih belum ada tanda nak bersalin . baby seronok dalam perut agaknya

sis...due sis sama dengan sye..sekarang sye pun msih x de tanda2 lagi...moga urusan kita dipermudahkan ea sis..da brsalin bg tahu la..hihi...

1y ago

aminnnnn in sha Allah. semoga kita dapat bersalin secara normal sebelum due. risau 🥺

Saye 14/4 langsung xdek tanda lg.. tkotnye lahhh walaupon 2nd baby tp jarak 9 tahun dgn ank sulong

saya pun 17/4.. still xde tanda ii bersalin ..risau pulak😩sbb anak first 38 mnggu dah bersalin

1y ago

amiin..semoga Allah permudahkan