Pendarahan

Hi mommy semua, pukul 5 pagi tadi saya ada bleeding sikit. Terus pergi hospital & doctor check bukaan lebih kurang 2cm. And doctor suruh balik rumah , sebab tak pecah ketumban. Tapi start tengah hari tadi perut cramp & pendarahan dah macam period. Nak ikotkan DD 26/8 ni, apa saya nak buat? Ada yg pernah kena macam saya tak?

2 Balas

saya pun spotting darah juga pagi tadi sis. hari ni saya dah 38weeks, start dari semalam perut rasa mcm cramp juga. bangun pagi da spotting darah, pergi hosp doc check baru 1cm disuruh balik jugak. tapi sampai la mlm ni rasa cramp jugak perut. perut pun rasa kerap mengeras juga. risau juga sbb anak first

Saya sis kalau ikut due date 4/09/2020..pg 20 dah start kontraksi smpai pecah ketuban dan bleeding.. Pegi hospital doktor cek dh 7 cm dah bukaan.. Tgk2 ptg tuk tpt pkl 5.25 lahirlah seorg princess.. Dia xnak kluar bln 9 tp nak kuar bln 8 jugak🤭