Air selusuh elok ke diminum?

Hi mommy, ada tak pengalaman minum air selusuh time nak bersalin? Okay tak? Boleh share pengalaman? #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Selalu doctor akan marah (kalau nasib baik doctor tak marah). Air selusuh ni buat rasa contraction tu kuat, tapi ada orang minum dia cuma rasa contraction je tapi bukaan masih takde. Jadi dekat situ dah menyeksa diri. So better tak payah ambik, tunggu je bukaan tu naturally.

Klu doktor selalunya mmg tk galakkan dan marah klu minum air selusuh. Byk kes yg disebabkan minum air selusuh ni baby tk sempat keluar, dh meninggal sbb bukaan tk ada.