record tekanan darah dlm buku pink

hi mommy semua. nak tanya uolls.. kalau check tekanan darah 2 kali sehari tu sebab apa ye ? pastu nak record dlm buku pink bahagian mana sbb dah cari tapi x jumpa... haritu nurse ada ckp tapi lupa dah..

2 Balas

Kalau kes sy, sbb berat naik mendadak. So, doc suruh check bp seminggu 2kali. Nurse akan stapler kertas dkt buku pink utk kita rekod.. Klu puan x sure, better call nurse KK yg in charge puan.

Itu sebab awak ada keturunan darah tinggi atau berat awak menaik sahaja dan tak turun2, ada bahagian dpn tak silap saya muka surat 11 atau 12