Bukak jalan

Hi mommy semua nak tanya saya dah kuar tanda harini and ade contraction. Dah pegi hospital tapi baru bukak 1cm and contraction manja. Tapi nurse cakap balik dulu Sebab 1cm pon boleh tertutup semula even dah kuar darah. Betul ke 1 cm bole tertutup semula ? #firstmom

8 Balas

cuba buat jalan itik atau banyakkan berjalan. banyak membantu untuk cepatkan bukaan. anak sulung ni lambat sikit bukaan dia. sometimes sejam tu bukaan masih 1 lagi.