first baby

hi mommy semua. nak tanya la. kalau mengandung tak boleh makan nanas. betul ke? walaupun minum air nenas ke? #First_Pregnancy #firstbaby

7 Balas

Nenas muda mmg x boleh.. Mcm sy ad jgk jamah sikit mse bru 6w tp sekadar rasa la.. Tp klau dh dkat dkat2 due mmg bgus mkn nenas utk cptkn bersalin..

nenas time pregannt boleh jer consume. stakat jmah boleh. yg jd effect bila mngadap nenas tu smpai sebijik.😂

kalau saya mmg x makan la sebab takut jd apa2 lgpun dah lama nak ada bby 😅

Boleh mkn sikit. Jgn berlebihan. Tp kalau mmg was2, jgn mkn.

org kata nenas tajam...sbb baby awal² kan fragile lagi 😊

boleh jaa sis. tp berpada2 laa

klu syg bby jgn mkn ..