Result GDM

Hi mommy semua last week saya kena minum air gula & ambik darah lepastu saya punya next checkup lagi 2 minggu so bila kita tahu ye result gdm tu sangkut ke tak? Dorang akan review masa next checkup ke macam mana? Saya risau takut sangkut sebab parents memang ada kencing manis. #bantujawab #firstmom #13w

9 Balas

rilex je sis. nnti next app tnya je result dh kluar ke bum. sy sangkut gdm. beza 0.01 je dgn bacaan normal. nnti klau sangkut, dia akn ambik darah lg skli utk tgk bacaan purata 3bln kebelakang. hba1c kot nama dia.. kot la mmg selama ni dh ada.. sy alhamdulillah hba1c 4.2 cantikk je.. bsp cantikk purata 4.3.. family history ada je tp jgn rilex je.. kawal mkn je.. pndai ajr org kan.. sendiri sangkut gdm. sy rasa sy sangkut sbb buah. diakui sy mkn buah tembikai bnykkkkkk sngt... mkn buah pun kne hati2 ye sis.. nasihat senior gdm. hahahahaha.. kawal makan je.. jgn ambik anmum coklat. nnti menyesal..hahahahah

klu kat sabah amik darah pd hari sama dpt result gdm tu.. lepas tu blh tau la ada gdm atau x... sekali jumpa doc dan doc bg tarikh bila bsp...

kalu kk saya mmg tggu next appointment bru dpt tau.. nurse saya xcek lgsung result.. bila sy dtg next appointment bru dia cek result tu dpn sy.. 🥺

1mo ago

sangkut tak? selalunya yg sangkut je akan tahu result ni, kalau tak sangkut mmg next appointment je.

kalau kk yg sy pergi ni inform hari yg sama buat ujian air gula. bila sangkut je terus bg appointment next 2 weeks dan buat bsp

Selalunya nurse akan call kalau sangkut. Kalau seminggu dua dia takde call means normal la tu result. Ni KK saya la

kalo nurse atau doktor X kol ok lah tu bacaan dia Kalo sangkut gdm biasa doktor atau nurse akan kol bgitau

usually klu sangkut, kk akn call dlm masa 3 hari slps ujian. klu xde call tu, means result ok

last week tak tahu result lagi tuu clear la tu.. kalau tak clear nurse dah call dh

nurse akan call kalau sangkut gdm .

1mo ago

tak call pun... sy yg tnya.. nurse dh lupa dh sy minum air gula