Ward bersalin

hi mommy semua, kalau bersalin di hospital hkl, betul ke suami tak boleh masuk teman?

22 Balas

Sy bersalin ank no. 2 dkt HKL taun lepas.. Alhamdulillah, suami bole teman.. Lepas da siap bersalin, nurse akan tolak semula masuk ward, suami masih teman sy.. Tp sekejap je la.. Nurse beri keizinan.., sbb dia taw kite nak bngun, g toilet tukar pad sume.. Husband tunggu la sekajap.. Da settle sume dia kne keluar la.. X bole tunggu.. Kecuali time melawat 😉

Sy baru bersalin dekat hkl 9.2 ritu.. Boleh je suami teman masa dekat labor room..sy masuk labor room 3.45pg.. Pkol 4 lebih nurse bg suami masuk da teman layan contraction sampai pkol 5.15 baru bersalin.. Dekat wad mmg x boleh sape2 teman lah..

Sy bersalam hosp selayang suami boleh teman kt LR. Masa daftar wad katil full so ada kosong dia hantar pergi kelas 2. Husband boleh dtg waktu melawat je rasanya. Lepas bersalin mintak transfer ke kelas 1. Husband boleh teman waktu mlm.

Boleh je kalau xde complication. Cume husband sye x sempat dtg sye dh beranak. Bidan tu bising bile tyn husband mane😅. Dh beranak tu nurse terus suh tepon husband masuk dlm LAbour room tu

Sya brnak hpital krjaan, boleh jeee. Ikut tahan dia mmpu k tak tngok drah. Klau x mmpu trus kluar jwabnya, blum smpat tngok bby kluar.. Mak awk pun boleh. Tp kna 1 orng je..

Ni soalan baru ke ? Tanya waktu pkp ke cm ne ? Kalau waktu pkp ni hospital kl & selayang katenya suami boleh teman kat labour room btl ke?

Boleh je. Dari sakit contraction sikit sampai lah bersalin elok je suami teman. Start pukul 10 sampai tgh jahit tu suami teman

Kalau da masuk labour room, boleh tmn. Klu still dkt ward husband mmg tak boleh tmn. Kecuali first class klu tak silap

Boleh je , suami boleh ada di labour room .. bila dalam wad je tak boleh .. suami boleh dtg waktu melawat mcm biasa ..

Btul ke? Hkl.husband tk blh teman. Adik iPar bru bersalin Hari ni.dkt hospital Langkawi husband tk blh teman.