Pure caroot baby

Hi mommy semua bole bagi jawapan tak..bole ke kita bagi baby Pure Caroot tanpa difrozen kan?means lepas blend je sejukkan sekejap then bagi makan…saya tengok semua kena froze kan..boleh ke macam buat tu??

2 Balas

sebenarnya lepas awak blend pure carrot tu pon dh boleh bagi baby direct mkn. xperlu masok dlm peti utk sejuk kan. yg frozen ni selalu nya utk mommy yg berkerja. atau mommy yg nk mudahkan kerja dkt rumah. buat siap2 seminggu utk baby mkn then frozen kan. bila time baby nk mkn panaskan je😊 mcm sy mommy yg berkerja. sy mmg masak utk baby mkn setiap hujung minggu sahaja.

9mo ago

sama2 awak🌻. if baby xde alergik dgn makanan awak boleh pelbagaikan meal baby awak juga😘. contoh pagi - oat+buah, pancake, pure lunch - bubur (complete protein/fibre) snacking - buah, pure buah, bake potato, bake sweet potato thank you atas doanya🥰. semoga urusan awak juga dipermudahkan🤍

Boleh sis. Tak semestinya kena freeze kan. Selalunya ibu2 buat stock frozen untuk jimat masa dan mudah kerja. Itu je sebabnya. Macam saya akan freshly made. Tak bagi yang frozen. Terpulang pada sis 😊

9mo ago

Baik faham terima kasih banyak sis🥰🥰semoga urusan sis dipermudahkan aamin😉