Result gdm

Hi mommy semua.. blh jelaskan x result saya ni normal ke.. minum air gula kat swasta .staff dia just forward kertas mcm ni xde explain apa2..

Result gdm
2 Balas

maksud fasting tu, gula darah awak 3.9. lepas dua jam minum air gula, 3.9 jgk. kalau kencing manis bacaannya lebih 5.3 x silap sblm minum air gula, dan 6 lbh lps minum air gula. nnti rujuk doctor balik yea sama ada betul atau x

1y ago

oh kira sy xde lekat gdm lah ye?

takde gdm sis.. sbb fasting 3.9, lepas 2jam pun 3.9.. so bacaan normal.. untuk gdm masa prgnant, lepas 2jam, bacaan gdm 7.8 ke atas.