Kandungan Usia 23minggu Tapi Baby Tak Bergerak?

Hi mommy semua. Adakah normal diusia kandungan saya sekarang ni tapi saya tak ada rasa lagi pergerakan baby saya? Tolong bantu saya. Saya pregnant anak 1st dan masih baru dalam apps ni☺️ terima kasih

2 Balas

Puan, nanti gunakan baby kick counter dari aplikasi ni. Untuk rasa pergerakan baby pada usia kandungan 23 minggu ni agak subjektif. Bagaimana dengan checkup di KKIA, tekanan jantung baby ok? Jika puan risau, boleh ke klinik swasta yang mempunyai perkhidmatan Sonogram. Saya rekemen Klinik MyFamily, cawangan mereka di Ampang, Melaka dan Johor. Di sana, boleh tengok lebih jelas keadaan kandungan puan dengan detail scan. harap dapat membantu.

normal ,saya 21 weeks baby gerak tak berapa tapi saya pastikan pagi tengahari mlm mesti dia gerak klu tak risau juga tapi kita kena fikir yg baik" jgn fikir bkn" berdoa kepada Allah semoga kandungan kita sihat dan d lindungi aamin , saya ada Tanya doctor masa checkup doctor ckp normal nnti 28 weeks akan lebih aktif