31w puasa?

Hi mommy.. saya sekarang pregnant 31w 3d... Ingat nak puasa tapi start rasa loya & terpaksa berbuka.. takpa ke?? & patut ke saya puasa? Sbb org ckp 3rd trismester boleh puasa..

1 Balas

Hi Puan. Di harap puan dengan baby dalam keadaan sihat sentiasa amin. Berpuasa sewaktu hamil ni bergantung kepada daya kekuatan seseorang. Jenis pengambilan makanan juga penting untuk memberikan tenaga sepanjang berpuasa. Puan boleh cuba berpuasa separuh hari dahulu dan jika puan rasa puan larat boleh berpuasa penuh. Kerana ianya tidak wajib untuk ibu mengandung berpuasa ya puan. Pastikan bayi juga dalam keadaan aktif dan sihat sepanjang menjalankan ibadah puasa. Puan boleh baca tips berpuasa semasa mengandung di sini ya :) https://my.theasianparent.com/tip-untuk-para-ibu-yang-berpuasa-ketika-mengandung