Weight Drop

Hi mommy. Saya punya weight drop dari 40.1 turun 39.1 and tadi check up drop to 38kg. Skrg saya tgh pregnant 13 weeks. Saya ada muntah on off tapi tak selalu. Any advise untuk tambah berat badan? Hilang selera makan lidah rasa tebal mulut rasa pahit. Dh try makan masam2 tapi selera makan ada tak ada. Thank you for those yg share experience. This is my 1st pregnancy.

2 Balas

cari mknan yg sis blh mkn.. mcm sy pon, msa awal2 pregnant, slalu muntah terok n x blh mkn lgsung.. tp sy lbihkn mkn mcm mee sup, yg berkuah, ikot la klu nk yg pedas n msam skit, mcm tomyam ke.. tp ada stgh org xblh mkn pedas.. bykkn mkn buah2 an ke.. epal, orange, kurma, kismis, oat ke.. sis kna cari mknan yg sis selesa utk mkn n x munth blik.. cuba mkn dlm kuantiti yg sikit tp secara berulang.. klu blh, jgn mnum susu msa perot tgh ksong, sbb mmg akn mual n muntah susu tu blik.. klu blh, minum susu n klu mkn sebarang ubt @ vitamin, selangkn 2 jam.. sbb klu sis mkn serentak susu n ubt pon, mmg akn muntah blik..

kerapkan mkn sis wlaupun sikit.. mknlh buah2 ke apa2 yg mnyelerakan, sy time pregnant hritu dr 38 ke 36kg, habis alahan, bru naik berat sikit2.. susu pun jgn lupa mnm