Heavy period lepas depo

Hi mommy. Saya first time ambik depo. Lepas seminggu cucuk depo saya dtg period. Dri 1st day smpai 3rd day sikit2 je. Lepastu terus period yg byk smpai lah ke harini hari ke 14. Normal ke mcm ni? Saya dah rasa tak selesa bila period byk mcm ni dgn lama sgtnya. Saya ada tnya nurse kk dia ckp normal. Tak normal kalau darah smpai tembus kain. Mcm tumpah darah lah kot. Mcm mana ye mommy? Apa saya patut buat?

2 Balas

Mungkin depo tak sesuai dengan sis. Dia ganggu hormon Saya dulu ambik depo 3tahun ganggu hormon. Period selalu terlebih hari. Sangat2 tak selesa, lepas tempoh period memang boleh solat, tapi tiap kali nak solat kena tukar pad. Hormon betul2 tak stabil. Sekarang dah tukar iucd alhamdulillah okay. Iucd tak ganggu hormon. Sis boleh jumpa doktor bincang, samada nak tukar atau tunggu untuk next cucuk.

1y ago

Kalau depo sesuai mungkin takkan period langsung… atau mungkin period regular every month… emosi okay… Takdak apa2 masalah… Macam saya period masalah emosi , migrain…

kalau xselesa,tukar perancang lain

1y ago

Kalau nk tukar tu just stop kt kk je lah ye? Ke kene pergi hspital?