First time mom

Hi mommy. Saya 1st time mom nak bawa anak 1 tahun 6 bulan ke taska. Anak dahla jenis ngempeng kalau nak tidur. Tak tahu la nanti dkt taska macam mana😂 mudahan dia boleh terima. Ni persediaan ke school pun saya tak tahu nak bawa apa.

3 Balas

Biasanye kalau baby @ toddler nie tahu independent kalau mak die x de kt situ. Jd auto independent. Hahahaha. Nnt die kt taska tgk budak2 lain tido, die pun akan auto tido sendiri, x de dah fikir nk ngempeng tu. Lpastu aktivity taska pun semua ikut waktu, pagi2 die ada aktiviti die, minum pagi, main2, makan tgh hari, mandi, baru tido. Semua tu akan buat anak awak penat. Bukan penat sbb apa, penat sbb semua ada aturan waktu die. Bila waktu tido, confirm die akan senang tido. Persediaan barang2 die tu kena tanya taska tu sendiri. Mcm taska anak sy, hari2, minta 3 pasang baju, diapers (ikut seharian anak awak guna berapa), botol susu (ikut anak awak minum susu berapa kali), botol air, plastik baju kotor 1, dan tuala. Nie hari2 kegunaan harian die. Lpastu kena sediakan tilam dan bantal die (end of every week, Jumaat, kena bawak balik basuh, hari Isnin bawa semula) dan juga toiletries (body wash, shampoo, lotion, minyak telon, hair oil hair brush) die boleh tinggal situ, letak dlm bag asing. Semua barang anak kena label. Hope dpt membantu awak serba sedikit.

Anak sy pn ngempeng tp kat taska n pengasuh dia auto tidur sendiri. Balik rumah dia ngempeng hahaha.. pergi school bawa baju extra, pampers, tuala (tulis nama kat towel), botol susu kalau perlu (tp ambil semula tiap kali jemput anak utk cuci)…tempat tidur kena rujuk taska sama ada tilam kena sediakan sendiri atau tak.

sedarlah mak kita ni kena scam je manjang🤣 if takde mak pandai je dia tidur sendiri susu elok

12mo ago

Hahahaha mak2 kena scam dgn anak 🤣