Tak tahan bau sabun

Hi mommy. Pregnant ni saya tak tahan betul bau sabun. Dah 2 kali tukar sama je. Rasa sesak nafas and mual kalau bau sabun. Mommy2 yg ada masalah yg sama pakai sabun apa ya mandi? Ada suggestion? Terima kasih #firsttimemom

21 Balas

cari sabun yg mild fragrance sis, ataupun no fragrance langsung, i dulu pun tak suka bau sabun, dpt terima bau dove wrna hijau je for sensitive skin, bau dia mild je, semoga membantu

sy pulak tak suka bau busuk..klau bau sabun oke tu pom lifebouy jer oke lain² sabun xboleh.bau bdn suami pom xleh😆wlopom hny bau peluh xleh nk muntah

2tahun dlu sy mcm sis la alahan xley bau sabun bsuh n wangi..pas tu bile mndi sy xpkai pn sbun gosok jew bdn guna kain sbb mmg xthn bau die ..

Saya takboleh bau sabun suami, wangi sangat. Saya suggest sis pergi je guardian/watsons/pasaraya try bau mana yg okay dgn sis hehe

same xboleh bau sabun jgk , tapi skrg try sabun yg bau mcm buah² antabax labour xbleh bau rse mual

Mandi bunga lah nampaknya . Hehe. Mandi Limau kesturi/ nipis ke, lemon ke.. Daun pandan.

sama la , sy bukan sabun je .. shampoo pun xle bau smpai skg 6 bulan lebih xle bau . hm

9bln mndi x bersabun, xpakai deodorant x pakai perfume. nsib masa tu pkp n ada yg wfh.

saya pakai dettol , masa saya boleh yg mcm bau bau ubat je

Boleh pakai cetaphil atau dove yang foam tapi takda scent